Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه روز جمعه هشدار داد که ایران و آمریکا تنها یک ماه فرصت دارند تا طرح پاریس برای زنده نگه داشتن برجام را اجرایی کنند. طرح فرانسه برای برجام تاکنون موفقیتی نداشته و این بستگی به ایران و آمریکا دارد که این طرح را زنده نگه دارند.

لودریان هشدار داد تا قبل از اینکه ایران فعالیت های هسته ای خود را تشدید کند، واشنگتن و تهران تنها یک ماه فرصت داشتند با هم برای کاهش تنش ها در خاور میانه مذاکره کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر خارجه فرانسه در جمع قانونگذاران فرانسه گفته بود: اگرچه ابتکار ماکرون برای میانجیگری تاکنون نتیجه نداشته است اما با توجه به اینکه ایران اعلام کرده تا اوایل نوامبر اقدامات جدیدی را برای کاهش تعهدات توافق وین انجام خواهد داد، از این رو این دو کشور فرصت چندانی برای توقف روند افزایش تنش ها در منطقه ندارند.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «شیرین هانتر» استاد دانشگاه جورج تاون و عضو شورای روابط خارجی آمریکا تنظیم نموده که در ادامه می آید.

*«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه روز جمعه هشدار داد ایران و آمریکا تنها یک ماه فرصت دارند تا طرح پاریس برای زنده نگه داشتن برجام را اجرایی کنند. آیا اساساً فرانسه در جایگاه هشدار دادن برای حفظ برجامی که خود اروپایی ها به تعهداتشان عمل نکردند هست؟

فرانسه در تلاش است هم ایران و هم ایالات متحده امریکا را جهت تغییر مواضع غیر سازش خود تحت فشار قرار دهد و با نوعی سازش که می تواند تنش ها را در خلیج فارس از بین ببرد، موافقت کنند.

فرانسه می داند که سقوط برجام تنش های منطقه ای را شدت می بخشد. حتی ممکن است خطر درگیری نظامی بین تهران و واشنگتن را افزایش دهد. فرانسه و سایر کشورهای اروپایی نتوانسته اند به تعهدات خود در قبال تهران عمل کنند. اما از همان ابتدا مشخص بود که اروپا پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای، نمی تواند توافق هسته ای ایران را حفظ کند.

از نظر قانونی و اخلاقی ایران حق دارد موضع خود را نسبت به اجرای برجام تغییر دهد. با این حال، سقوط این توافق فشارهای بین المللی دیگری را علیه تهران افزایش می دهد.

*آیا این هشدار به معنای نوعی شکست در تلاشهای دیپلماتیک فرانسه برای میانجیگری بین ایران و آمریکاست؟

به عنوان یک قاعده، تلاش های میانجیگری تنها هنگامی موفق خواهد بود که طرفین، تصمیمی اساسی برای آشتی اتخاذ کنند. تا زمانی که این تصمیم اساسی حاصل نشود، واسطه ها شانس موفقیت کمی دارند.

دولت ترامپ هنوز تصمیمی برای آشتی با تهران نگرفته است. همچنین ایران هنوز مایل به دستیابی به سازش با واشنگتن نیست. ایران مایل به تغییر برخی از مواضع اصلی خود در رابطه با مسائل خاورمیانه نیست.

در همین حال، واشنگتن تصمیم دارد خواسته هایی را در مورد ایران مطرح کند که می داند تهران نمی تواند آن را بپذیرد. بنابراین این واقعیت که مأموریت ماکرون موفق نشده تعجب آور نیست.

*ایران اعلام کرده تا اوایل نوامبر اقدامات جدیدی را برای کاهش تعهدات برجامی انجام خواهد داد. چرا اروپا تلاش جدی برای حفظ برجام انجام نمی دهد و فقط روزانه اعلام می کنند که فلان کشور هم به اینستکس پیوسته است ولی در عمل چیزی رخ نمی دهد؟

فرانسه قادر به انجام کاری برای اطمینان از بقای برجام بدون تأیید آمریکا نیست. علاوه بر این، پاریس نیز دوست دارد که تهران سیاست های منطقه ای خود را تغییر دهد. اصولاً در این رابطه اروپا و ایالات متحده باهم توافق دارند.

هم ایالات متحده امریکا و هم اروپا می خواهند که ایران قبل از توافق با هرگونه تخفیف اقتصادی، همه امتیازات خواسته شده را تقدیم کند. آنها امیدوارند که ادامه فشار، تهران را وادار به تسلیم کند.

اما آنها نگران تغییر موضع ایران درباره برجام هستند که احتمالاً منجر به تجدید نظر ایران در مورد برنامه هسته ای خود علی رغم هشدارهای آنها می شود.

*آیا به نظر شما مکانیسم اینستکس با توجه به هشدارهای امریکا در خصوص تحریم شرکتهایی که با آن کار کنند، عملیاتی خواهد شد و نیازهای ایران را برآورده خواهد کرد؟

اینستکس هرگز جایگزین مناسبی برای معاملات تجاری مالی عادی نیست. اینستکس همواره ابزاری برای متقاعد کردن ایران برای ادامه پایبندی به برجام بوده است. حتی اگر کل اتحادیه اروپا به آن بپیوندد ، مشکلات ایران را حل نمی کند. باید گفت که اروپا با تهران صادق نبوده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ایران آمریکا عراق صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم

ایتنا - عربستان سعودی در بحبوحه گمانه‌زنی‌ها در مورد محدوده پروژه و امور مالی آن، نمایش جاده نئوم خود را به چین انجام داد.
مقامات نئوم هفته گذشته از پکن، شانگهای و هنگ کنگ بازدید کردند تا از سرمایه گذاران چینی درخواست سرمایه کنند و روشنی بیشتری در مورد این ابرشهر مرموز بیفکنند.

به گزارش ایتنا، یکی از شرکت‌کنندگان به خبرگزاری فرانسه گفت که این نمایشگاه به نئوم کمک کرد تا کمتر مرموز باشد. این مشاهدات از سوی لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ‌کنگ انجام شد که همچنین گفت که واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه صرفا در یک پذیرایی دعوت‌نامه بی‌طرفانه بود. با این حال، چان ممکن است اولین نفر در صف شهر The Line نباشد. او به خبرگزاری فرانسه گفت:« من برای تفریح به آنجا خواهم آمد، اما آنجا زندگی نخواهم کرد.»

مقامات Neom به گزارش‌های اخیر مبنی بر کاهش برنامه‌های پروژه بیابانی بسیار گران قیمت توجهی نکردند. اوایل این ماه، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در The Line زندگی کنند، کاهش داده است. در این گزارش آمده است که مقامات تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" را از 1.5 میلیون تا سال 2030 به کمتر از 300000 کاهش دادند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت که هدف جمعیتی 9 میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد

گزارش‌ها حاکی از آن است که نگران‌های گسترده‌تری در مورد سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز 2030 ولیعهد سعودی محمد بن سلمان مطرح شده است.

 

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا 500 میلیارد دلار هزینه داشته باشد، باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی در دولت عربستان شده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد که این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگاپروژه‌های ویژن 2030" کرده است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه Neom همچنین در حال برنامه‌ریزی برای انتشار اوراق قرضه برای اولین بار است. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا 1.3 میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اسلامی جذب کند.

نمایش جاده نئوم همچنین از سئول، توکیو، سنگاپور، شهر نیویورک، بوستون، واشنگتن دی سی، میامی، لس آنجلس، سانفرانسیسکو، پاریس، برلین و لندن بازدید کرده است.

دیگر خبرها

  • آمریکایی‌ها انتظار این انتقام را نداشتند
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • یمن فیلم لحظه سرنگونی پهپاد آمریکایی را منتشر کرد+ فیلم
  • تاکید مقام آمریکایی بر شکست رژیم صهیونیستی در غزه
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم